Вишневий пляцок з карамельним кремом

Це смачний та цікавий в розрізі пляцок. У ньому різні за кольором та смаком коржі, вишневе желе (з ягодами) та цікавий крем з легкою карамельною ноткою.

Вишневий пляцок з карамельним кремом

250 г борошна, 300 г масла, 1 скл. цукрової пудри, 6 яєць, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка амоняку, 1 ч. ложка какао, 0,5 скл. горіхів. 300 г вишень без кісточок, 2 п. вишневого желе, 500 мл вершків, 100 г вареного згущеного молока, 50 г шоколаду, 3 ч. ложки желатину, 0,25 скл. води.

Масло збити з цукровою пудрою та ванільним цукром. По одному додати жовтки, збити (кожне наступний жовток додавати лише тоді, коли попередній повністю поєднається з масляною масою). Борошно змішати з розпушувачем та амоняком, додати до масляної маси, добре вимішати. Білки збити до стійкої піни, акуратно вмішати в тісто. Поділити тісто на три рівні частини. До однієї додати какао, до другої – горіхи, третю – залишити без змін. По черзі викладати тісто у форму (25х35), застелену пергаментом, випікати кожен корж при температурі 180 градусів близько 20 хв.

Вишні відцідити. Долити сироп водою, щоб вийшло загалом 3 скл. рідини. Поставити рідину на вогонь, довести до кипіння. Зняти з вогню, додати вишневе желе, добре вимішати, залишити до охолодження та легкого загустіння. Коли желе почне ледь густіти додати вишні, вимішати. На темний корж нанести густіюче вишневе желе, накрити горіховим коржем, притиснути, поставити в холодильник.

В каструлю налити 100 мл вершків та згущене молоко, помішуючи прогріти до однорідності. До гарячої маси додати шоколад, розмішати до однорідності. Відставити до повного охолодження. Желатин розчинити в гарячій воді, відставити. Добре охолоджені вершки збити до густого пишного крему. В кілька етапів додати масу із згущеним молоком, тонкою цівкою влити желатин, постійно збиваючи. Викласти масу на горіховий корж, вирівняти, накрити світлим коржем, поставити в холодильник.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook