Універсальне тісто для пончиків, пампухів і смажених пиріжків

Хай що готую - пончики, смажені пиріжки чи пампухи - для усього замішую одне тісто. І завжди вдається смачно!

Пончики, пампухи, пиріжки

  • 400 мл теплої води, 800 г борошна, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки олії без запаху, 25 г дріжджів.
У глибоку ємкість додати воду, сіль, цукор і дріжджі, перемішати до однорідності, додати просіяне борошно та олію, замісити м’яке тісто, накрити рушником, поставити в тепле місце на 1 годину. При першому підйомі тіста злегка обім’яти його від країв до середини, дати тістові ще раз підійти. Готове тісто поділити на кусочки  однакової ваги, скотити кульки, дати підійти.
Випікати у фритюрі до золотистої скоринки з обох сторін. Пиріжки так само, лиш давати більшу кількість тіста, викласти будь-яке густе повидло, формувати у виді пиріжків, защипувати краї, дати підійти пиріжкам, класти у фритюр швом до низу, випікати з обох сторін до золотистої скоринки.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Радимо також перевірені рецепти смажених пиріжків з капустою:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook