Пончики, пампухи, пиріжки
- 400 мл теплої води, 800 г борошна, 1 ч. ложка солі, 2 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки олії без запаху, 25 г дріжджів.
У глибоку ємкість додати воду, сіль, цукор і дріжджі, перемішати до однорідності, додати просіяне борошно та олію, замісити м’яке тісто, накрити рушником, поставити в тепле місце на 1 годину. При першому підйомі тіста злегка обім’яти його від країв до середини, дати тістові ще раз підійти. Готове тісто поділити на кусочки однакової ваги, скотити кульки, дати підійти.
Випікати у фритюрі до золотистої скоринки з обох сторін. Пиріжки так само, лиш давати більшу кількість тіста, викласти будь-яке густе повидло, формувати у виді пиріжків, защипувати краї, дати підійти пиріжкам, класти у фритюр швом до низу, випікати з обох сторін до золотистої скоринки.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Радимо також перевірені рецепти смажених пиріжків з капустою:
- Пухнасті пиріжки з капустою. До супу чи борщу – те, що треба!
- Пиріжки з капустою на воді. Пухкі, хрусткі і повна миска!
Post Views: 55