Бограч
500 г яловичини, 1 цибулина, 2 ст. ложки смальцю або 100 г сала, 5 картоплин, 1 помідор, 2 болгарські перці, 1/2 скл. білого вина, спеції: солодка паприка – 3 ч. ложки, гостра паприка – 1/4 ч. ложки, чорний перець – 1/2 ч. ложки, приправа до м‘яса – 1 ч. ложка, сіль – за смаком, 2 зубчики часнику, 1 яйце, борошно.
Пропорції вказано на глибоку сковорідку Tefal.
М’ясо поріати на кубики. Цибулю дрібно. Якщо нема смальцю, сало порізати на кубики, помістити в глибоку сковорідку або товстостінну каструлю, витопити з нього увесь жир, шкварки вибрати. У витоплений гарячий жир вкинути цибулю, обсмажити її до золотистого кольору, додати грубо порізаний помідор і перці, нарізані смужками. Коли все добре просмажиться, помідори розійдуться на пасту, перець пом’якне, додати у казан порізане м’ясо, сіль, спеції, порізаний часник, вино. Тушкувати все разом з овочами, не закриваючи кришкою і постійно перемішуючи, поки м’ясо не втратить червоний колір і не пустить сік. Зменшити вогонь і тушкувати м’ясо до готовності, підливаючи час від часу окріп, так щоб вода повністю покривала м’ясо. Тим часом чистимо картоплю і ріжемо її на кубики. Висипати в гуляш картоплю, і залити все окропом. Кількість води залежить від того, який ви гуляш любите. Якщо густий, то менше води, якщо рідкий як суп – більше. Пам’ятайте також, що в гуляш ідуть борошняні чіпетки, які трохи загущують його. Як закипить, скрутити вогонь, через 10 хв. додати чіпетки.
Для чіпеток замісити з 1 яйця і борошна тісто (густіше як на вареники) без води. З тіста, що замісили, відщипати маленькі кусочки і скрутити з них невеликі кульки. Я одразу кожну кульку кидала в гуляш. Після того, як кинули останню кульку, приготувати ще помішуючи страву хвилин 10-15 (пробуєте через цей час картоплю і чіпетки, якщо вони готові, вимикаєте). Я за 2 хв. до кінця приготування вичавлюю ще 2 зубчика часника для аромату.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30