Угорський бограч. Це точно вам сподобається!

Минулого року пощастило відвідати Угорщину. Після того, як спробувала угорський гуляш (бограч), не могла не приготувати його вдома. Мій український варіант вийшов максимально наближеним до того, що куштувала в Будапешті, рецепт прижився і сподобався настільки, що порційно позаморожувала порізану паприку, перемелені томати та яловичину, щоб періодично тішити себе тою неймовірно смачною і запашною стравою. Впевнена, що цей смак і аромат не залишать байдужими і вас.
Бограч
500 г яловичини, 1 цибулина, 2 ст. ложки смальцю або 100 г сала, 5 картоплин, 1 помідор, 2 болгарські перці, 1/2 скл. білого вина, спеції: солодка паприка – 3 ч. ложки, гостра паприка – 1/4 ч. ложки, чорний перець – 1/2 ч. ложки, приправа до м‘яса – 1 ч. ложка, сіль – за смаком, 2 зубчики часнику, 1 яйце, борошно. 
Пропорції вказано на глибоку сковорідку Tefal.
М’ясо поріати на кубики. Цибулю дрібно. Якщо нема смальцю, сало порізати на кубики, помістити в глибоку сковорідку або товстостінну каструлю, витопити з нього увесь жир, шкварки вибрати. У витоплений гарячий жир вкинути цибулю, обсмажити її до золотистого кольору, додати грубо порізаний помідор і перці, нарізані смужками. Коли все добре просмажиться, помідори розійдуться на пасту, перець пом’якне, додати у казан порізане м’ясо, сіль, спеції, порізаний часник, вино. Тушкувати все разом з овочами, не закриваючи кришкою і постійно перемішуючи, поки м’ясо не втратить червоний колір і не пустить сік. Зменшити вогонь і тушкувати м’ясо до готовності, підливаючи час від часу окріп, так щоб вода повністю покривала м’ясо. Тим часом чистимо картоплю і ріжемо її на кубики. Висипати в гуляш картоплю, і залити все окропом. Кількість води залежить від того, який ви гуляш любите. Якщо густий, то менше води, якщо рідкий як суп – більше. Пам’ятайте також, що в гуляш ідуть борошняні чіпетки, які трохи загущують його. Як закипить, скрутити вогонь, через 10 хв. додати чіпетки.
Для чіпеток замісити з 1 яйця і борошна тісто (густіше як на вареники) без води. З тіста, що замісили, відщипати маленькі кусочки і скрутити з них невеликі кульки. Я одразу кожну кульку кидала в гуляш. Після того, як кинули останню кульку, приготувати ще помішуючи страву хвилин 10-15 (пробуєте через цей час картоплю і чіпетки, якщо вони готові, вимикаєте). Я за 2 хв. до кінця приготування вичавлюю ще 2 зубчика часника для аромату.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook