Пляцок з маком “Райська насолода”
Тісто
10 білків, 200 г цукру – збити, додати 1 скл. (250 мл) меленого сухого маку, 100 г кокосу, 1 ст. ложку крохмалю, 12 г розпушувача. На дно дека (35Х25 см) застелити пергамент. Паляницю пекти при температурі 180 градусів 20-25 хв. Пробувати дерев’яною паличкою.
Маса
1 скл. молока і 1 скл. цукру (250 мл) довести до кипіння. Змішати 1 скл. молока, 10 жовтків, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложку борошна, розмішати і вилити в кипляче молоко. Мішати, поки не загусне. Коли вистигне, збити міксером з 250 г масла.
Сформувати пляцок. Паляницю розрізати на дві частини, змастити кремом і по крему викласти крекер шоколадний (два рядки). Потім зверху знову паляниця. Полити помадкою або топленим шоколадом. Оформити за власним бажанням.
- Помадка: 4 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, 2-3 ст. ложки какао, трошки масла.
Рецепт і фото Галини Повх
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 80