Торт, як “Київський”
Форма 20Х30 см. Тісто: 500 г борошна, 250 г холодного маргарину, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 п. розпушувача (18 г), 4 жовтки, 100 г сметани. Безе: 4 білки збити в круту піну, додати тоненькою цівкою 200 г цукру. А також 200 г арахісу.
500 г борошна просіяти, додати 250 г холодного маргарину, перетерти в крихту, додати 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру , 1 п. розпушувача (18 г), 4 жовтки, 100 г сметани, замісити м’яке тісто. Розділити на 3 частини. Поставити в холодильник на 30 хв.
4 білки збити в круту піну, додати тоненькою цівкою 200 г цукру, ще раз добре збити.
На робочу поверхню, посипану борошном, викласти першу частину тіста, розкотити, викласти 1/3 білкової маси, посипати рясно обсмаженим арахісом. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хв. Так само приготувати ще 2 таких коржі. Остудити.
Крем: 700 мл молока, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 7 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру, 300 г масла.
700 мл молока довести до кипіння. 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 7 ст. ложок цукру, 1 п. ванільного цукру перемішати до однорідності та всипати тонкою цівкою у кип’яче молоко, варити при низькій температурі до загустіння. Накрити харчовою плівкою в контакт. Остудити до кімнатної температури. 300 г вершкового масла добре збити і малими порціями додати заварну масу, збити до пухкої маси. Змастити коржі кремом.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 51