торт "Тюльпан"

Торт “Тюльпан” на велику компанію

Хто пік торт "Тюльпан", той знає, яка це смакота. У ньому дуже цікаве формування і вдале поєднання шоколаду, вишень та горіхів. Приготуєте раз - і буде улюбленим!

Торт “Тюльпан”

  • Форма діаметром 28 см.
  • Горіховий корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, 2-3 ст. ложки какао, 0,5 скл. різаних горіхів. 
  • Шоколадний корж: 6 яєць, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки какао.
  • Крем заварний: 0,5 л молока, 1 п. ванільного пудингу польського, 0,5 скл. цукру (або більше), 400 г масла.
  • А також: 25 г желатину. 0,5 л сметани, 1 скл. цукру, 0,5 л консервованих вишень.
Для горіхового коржа: збити білки міксером на великій швидкості, поступово ввести цукор, збити, додати жовтки, збити, поступово додати борошно з розпушувачем і какао, легенько вимішати, всипати горіхи. Спекти корж, вибрати середину. З середини зробити крихти, розтерти і просушити в духовці, щоб були крихкі. Можна корж розрізати, тоді одну половину залишити, а з іншої зробити крихти.
Для шоколадного коржа: збити на великій швидкості білки, ввести поступово цукор, збити, додати жовтки і збити на малій швидкості. Поступово ввести борошно з какао і розпушувачем, легенько вимішати, спекти бісквіт, розрізати на 2 коржі.
Для заварного крему від 0,5 л молока залишити приблизно 150 -200 мл. До більшої кількості молока додати цукор, поставити на вогонь, щоб закипіло. У меншій кількості молока розвести пудинг і влити до молока, що кипить, постійно розмішуючи. Пудинг загусне, його охолодити під плівкою. Збити масло, поступово ввести охолоджений пудинг, збити.
3 вишневі желе розвести у 750 мл води, щоб трохи схопилося (я до води додаю сік з консервованих вишень).
Формувати торт: шоколадний корж, крем заварний (трошки залишити для декору), горіховий корж, у корж викласти 0,5 л вишень консервованих, залити підгуслим желе, поставити в холодильник.
25 г желатину замочити у 100 мл холодної води на кілька хв, підігріти і розчинити. 0,5 л сметани збити з 1 скл. цукру, додати підігрітий желатин, перемішати, додати половину крихти з горіхового коржа.
Сметанний крем вилити на застигле вишневе желе. Накрити шоколадним коржем, поставити у холодильник. Торт змастити заварним кремом або залити шоколадною помадкою, посипати крихтами, які залишились з горіхового коржа. Торт зручно збирати у роз’ємному кільці.
Рецепт Іри Татарин. Готувала і фотографувала Мельничук Тетяна

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook