Кухня Рецепти

Торт “Смаколик” із незвичайним желейним яблучним і теплим сирним кремом

У цьому торті поєднуються дві незвичайні начинки. Одна – яблучно желейна, а друга – теплий крем із сиру, який потрібно варити. Повірте, виходить дуже смачно!

18.11.2020 17:00

“Смаколик”

Форма 25Х35 см. Коржі: 600 г борошна, 400 г масла, 2 ч. ложками розпушувача, 1 яйце ціле, 2 жовтки, 3 ст. ложки сметани.

600 г борошна перетерти з 400 г масла і 2 ч. ложками розпушувача, додати 1 яйце ціле, 2 жовтки та 3 ст. ложки сметани. Замісити тісто і розділити на 4 частини. Пекти до зарум’янення.
Яблучна маса. 2 кг яблук, 1 п. желе, 1 скл. цукру, 100 мл окропу.
2 кг яблук почистити і натерти, зцідити зайвий сік. Протушкувати з 1 скл. цукру та 1 ч. ложкою кориці 15 хв. 1 п. желе (у мене апельсинове) залити 100 г окропу. Помішувати до повного розчинення і остудити. Додати до яблук.
Сирна маса: 500 г домашнього сиру, 200 г масла, 200 г цукру, ваніль, 2 яйця, 100 мл молока, 4 ст. ложки крохмалю.
До 500 г сиру домашнього додати 200 г цукру, 200 г масла та ваніль. Варити на маленькому вогні 10 хв. (маса не повинна закипіти, оскільки потрібно додати яйця). До завареного сиру додати 2 яйця і ще проварити 5 хв. А тепер додати розведений у молоці крохмаль (у мене 100 г молока і 4 ст. ложки кукурудзяного крохмалю). Масу варити до згущення. Трішки остудити.
Зібрати торт: корж, яблука, корж, тепла сирна маса, і тд. У мене зверху залито сирною масою. Пляцок залишити на 10-12 год, щоб настоявся.
Рецепт і фото Галини Буц