торт

Торт “Шоколадний бархат” для любителів шоколаду в шоколаді

Детальний рецепт шоколадного торта з ніжним вершковим кремом і глазур'ю. Простий опис приготування та чіткий список інгредієнтів допоможуть вам легко створити цей десерт для будь-якого свята або особливої нагоди.

Торт “Шоколадний бархат”

  • Бісквіт: 2 яйця, 250 г цукру, 280 г молока, 60 г соняшникової олії, 60 г вершкового масла, 240 г борошна, 55 г какао (50%), 10 г соди, 3 г солі, 12 г оцту.
  • Шоколадний вершковий крем: 340 г вершків (30-35%), 120 г чорного шоколаду (50%), 15 г коньяку або бренді (не обов’язково).
  • Шоколадна глазур: 100 г вершків, 80 г чорного шоколаду (50%).

Із 340 г вершків забрати 120 г і нагріти їх у мікрохвильовій печі. Додати подрібнений шоколад і дати йому трохи розтопитися. Перемішати вінчиком до однорідності, додати коньяк, якщо використовуєте. Добре перемішати й поставити в холодильник.

Для тіста просіяти борошно, какао і соду. Додати цукор, сіль, молоко, олію, розтоплене вершкове масло та яйця. Перемішати міксером до однорідного стану. Влити оцет і швидко змішати. Випікати у формі діаметром 21-22 см при температурі 165 °С протягом 1 години – 1 години 10 хвилин. Після випікання обрізати “шапочку”, яка утворилася, і залишити її для посипки боків торта. Дати коржу повністю охолонути.

Для крему збити 220 г залишених вершків і з’єднати з охолодженою шоколадною масою, яку заздалегідь поставили в холодильник. Розрізати корж на три частини. У кондитерське кільце з ацетатною плівкою викласти перший корж, рівномірно розподілити частину крему. Повторити з другим коржем і кремом, завершити третім коржем. Поставити торт у холодильник на 1 годину.

Для глазурі нагріти вершки, додати до них подрібнений шоколад і дати йому розтопитися. Перемішати вінчиком до однорідності та залити глазур на торт. Залишити торт у холодильнику на кілька годин для стабілізації. Прикрасити за бажанням. Боки торта посипати крихтами з обрізаного коржа, попередньо змеленими в блендері.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook