Торт “Шоколадний бархат”
- Бісквіт: 2 яйця, 250 г цукру, 280 г молока, 60 г соняшникової олії, 60 г вершкового масла, 240 г борошна, 55 г какао (50%), 10 г соди, 3 г солі, 12 г оцту.
- Шоколадний вершковий крем: 340 г вершків (30-35%), 120 г чорного шоколаду (50%), 15 г коньяку або бренді (не обов’язково).
- Шоколадна глазур: 100 г вершків, 80 г чорного шоколаду (50%).
Із 340 г вершків забрати 120 г і нагріти їх у мікрохвильовій печі. Додати подрібнений шоколад і дати йому трохи розтопитися. Перемішати вінчиком до однорідності, додати коньяк, якщо використовуєте. Добре перемішати й поставити в холодильник.
Для тіста просіяти борошно, какао і соду. Додати цукор, сіль, молоко, олію, розтоплене вершкове масло та яйця. Перемішати міксером до однорідного стану. Влити оцет і швидко змішати. Випікати у формі діаметром 21-22 см при температурі 165 °С протягом 1 години – 1 години 10 хвилин. Після випікання обрізати “шапочку”, яка утворилася, і залишити її для посипки боків торта. Дати коржу повністю охолонути.
Для крему збити 220 г залишених вершків і з’єднати з охолодженою шоколадною масою, яку заздалегідь поставили в холодильник. Розрізати корж на три частини. У кондитерське кільце з ацетатною плівкою викласти перший корж, рівномірно розподілити частину крему. Повторити з другим коржем і кремом, завершити третім коржем. Поставити торт у холодильник на 1 годину.
Для глазурі нагріти вершки, додати до них подрібнений шоколад і дати йому розтопитися. Перемішати вінчиком до однорідності та залити глазур на торт. Залишити торт у холодильнику на кілька годин для стабілізації. Прикрасити за бажанням. Боки торта посипати крихтами з обрізаного коржа, попередньо змеленими в блендері.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Торт “Чорний ліс” із шоколадним бісквітом та вишнями у збитих вершках
-
Торт “Тюльпан” на велику компанію