Торт “Руда білка”
Форма 45Х36 см (велика форма від духовки). Шоколадний корж: 3 яйця, 60 г цукру, дрібка солі, 0,5 ч. ложки розпушувача, 25 г какао, 50 г борошна.
Яйця з цукром та дрібкою солі збиваємо до пишної білої маси. Додаємо попередньо просіяні борошно, какао та розпушувач. Розмазати по пергаменту. Випікати на деку від духовки приблизно 15 хв, розрізати навпіл.
Білково-горіховий корж: 10 білків, дрібка солі, 240 г цукрової пудри, 2 ст. ложки крохмалю, 300 г посічених горіхів.
Білки із цукровою пудрою та дрібкою солі збити до стійких піків, додати просіяний крохмаль, посічені горіхи, акуратно перемішати ложкою. Розмазати по пергаменту. Поставити у розігріту до 200 ОC духовку і відразу зменшити температуру до 180 ОC. Пекти 50-60 хв. Розрізати навпіл.
Жовтковий корж: 10 жовтків, 80 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка ванільного цукру, 1 ст. ложка олії, 2 ст. ложки окропу, 80 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Жовтки і цукор збити до пишної маси. Олію змішати з окропом та додати до яєчної маси. Все разом збити міксером кілька секунд. Додати борошно та розпушувач. Випікати при 180 ОC приблизно 15 хв. Розрізати навпіл.