Цей торт — справжня насолода для поціновувачів шоколаду. Ніжний бісквіт, ароматні вишні, шоколад і крапля коньяку — ідеальне поєднання для вишуканого десерту, яким хочеться насолоджуватися.
Торт “П’яна вишня”
- Коржі: 6 яєць, 2 жовтки, 150 г борошна, 150 г цукру, 30 г какао.
- Начинка: 400 г вишень без кісточок (свіжих або заморожених), 100 г згущеного молока, 100 г масла, 150 г чорного шоколаду, 50 г коньяку або 100 г вишневого лікеру.
- Глазур: 200 г шоколаду, 50 г меду, 250 мл вершків (30% і більше), 1,5 ст. л. масла або 30 мл олії, 100 г обсмажених грецьких горіхів.
Збити яйця, жовтки та цукор до пишної маси, ввести просіяне борошно з какао, обережно перемішати. Викласти у форму (24 см) і випікати при 165°C 30–35 хвилин, потім охолодити повністю у формі.
Зрізати корж товщиною 1,5-2 см. Із тієї частини коржа, що залишилася, вибрати м’якуш, щоб утворилося дно і стінки товщиною 1,5-2 см.
Для начинки розтопити масло, шоколад і згущене молоко, додати коньяк, вишні з соком, змішати з вибраною серединкою бісквіта, начинити основу та накрити зрізаним верхом.
Охолодити торт у холодильнику 6 годин або на ніч. Для глазурі розтопити шоколад, мед, вершки й масло, додати подрібнені обсмажені горіхи, полити торт і охолодити 15 хвилин.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Читайте також:
- Торт “Банановий принц”. Смачний, як “П’яна вишня”, але ні грама алкоголю!
-
Торт “П’яна вишня”. Три прості перевірені рецепти