Торт “Поль Робсон”. На смак – бомба, а готується на сковороді!

Рецепт з розряду "простіше не буває": для тіста всі продукти треба просто збити міксером і посмажити на сковороді три коржі. А який смачний торт виходить!

Торт “Поль Робсон”

Коржі: 2 яйця, 1 скл. цукру (200 мл), 1 стк. кефіру (200 мл), 1 ст. ложка з чубком какао, 200 г борошна, 1 ч. ложка соди (погасити 2 ст. ложками оцту), 1 п. ванільного цукру.
Яйця збити до піни, додати ванільний цукор, цукор порціями і все збити міксером до білої маси. Додаємо кефір, вимішати, какао. вимішати, борошно порціями і все збити міксером. Вкінці додати погашену соду і вимішати. Тісто виходить як густа сметана. Поділити на 3 рівні частини (я розлила порівно у три однакові мисочки).
Нагріти сковорідку (діаметр 22 см) з антипригарним покриттям, легко змастити олією дно та боки, на середину сковорідки вилити порцію тіста і вирівняти по сковорідці, щоб всюди була однакова товщина (як налисники робите). Накрити кришкою і спекти на найменшому вогні на одній стороні десь 8-10 хв, поки не з’явиться багато дірочок і обережно лопаткою перевернути на інший бік і пекти ще 4-5 хв на другій стороні. Так випекти всі три коржі. При випіканні на кришці буде виділятися конденсат (крапельки води), які потрібно постійно витирати.
Коли коржі остигнуть, кожен корж можна розрізати навпіл, щоб вийшло 6. Я не розрізала, зробила торт з 3 коржів. Коржі просочити ромом, можна звичайною солодкою заварною кавою або хто чим любить.
Можна випекти один корж у мультиварці, а потім розрізати.
Заварний крем: 3 яйця, 200 г цукру, 3 ст. ложки борошна з невеликою гіркою (50 г), 1 п. ванільного цукру, 450 г сметани (20%), 300 г масла.
Яйця змішати з цукром і ванільним цукром, додати борошно, сметану, добре розмішати вінчиком. Поставити на вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи вінчиком, щоб не було грудочок. Як остигне, з’єднати з маслом.
Перемазати торт, прикрасити, хто як любить. Я прикрасила тертим шоколадом і посіченими горішками.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook