Торт “П’яна вишня”
Бісквіт: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача. Крем: 250 мл молока, 2 жовтки, 2 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки борошна, 300 г масла, 1 скл. цукру, 1 скл. вишень у своєму соку, 1 скл. коньяку (горілки, вина, рому). Форма діаметром 22–24 см.
З вишень відтиснути сік, залити коньяком на декілька годин.
Бісквіт. Збити жовтки з 3/4 цукру, додати просіяне борошно, какао, розпушувач. Збити білки в круту піну з рештою цукру. Все легенько вимішати ложкою знизу догори. Пекти при 180 ОС 30 хв (обов’язково перевірити готовність зубочисткою). Остудити.
Заварний крем. Збити жовтки з цукром, додати борошно, цівкою молоко. Варити поки не загусне. Щоб не утворилася шкірка, закрити плівкою, остудити. М’яке масло збити з цукром, додати по ложці крем.
Сформувати торт. Зрізати верх бісквіту на 1–1,5 см, обережно вирізати середину, щоб залишилися дно стінки товщиною десь 1,5–2 см. М’якуш вимішати з кремом. Додати вишні, попередньо зливши алкоголь (ним змастити середину і верх коржа). Заповнити торт, накрити верхом, залити шоколадом.
Рецептом поділилася Налія Саф’ян