торт молочна дівчинка на згущеному молоці

Торт “Молочна дівчинка” (Milchmädchen)

Торт "Молочна дівчинка" на згущеному молоці - один з улюблених у господинь. Рецепт дуже простий і вдалий. Коржі не треба розкочувати - тільки намастити тісто на пергамент. І завжди вдається смачний, повітряний, наче хмаринка!

Коржі для торта “Молочна дівчинка” (Milchmädchen) готують на основі згущеного молока. А німецькі домогосподарки використовували згущене молоко, яке називається milchmädchen. На етикетці намальована дівчина-молочниця. Звідси і назва торта.

Торт “Молочна дівчинка” (Milchmädchen)

Крем

  • 300 мл 35% вершків, 5 ст. ложок цукрової пудри, заварний крем (зварила на 250 мл молока).
Вершки збити з цукровою пудрою, поступово додати заварний крем, ванільний цукор за смаком, цедру лимона, збити до однорідності. Замість заварного крему можна дати вершковий сир, в мене вдома не було, тому робила з того, що було.
Якщо бажаєте боки і верх вирівнювати, то потрібно збільшити грамів на 200 вершки, але все залежить від того, скільки крему будете давати на прошарок, у всіх по-різному, візьміть краще більше вершків.

Коржі

  • Банка (400 г) згущеного молока, 2 яйця, 1 скл. (160 г) борошна, 50 масла м’якого, 10 г розпушувача. 
Яйця збити зі згущеним молоком, додати просіяне борошно з розпушувачем, розмішати до однорідності, дати постояти хвилин 10. На пергаменті намалювати коло діаметром 20 см, викладати по 2 столові ложки тіста на корж, рівномірно розмазати.

Другий спосіб: трішки вийти за лінії, спечений корж ще гарячим обрізати кондитерським кільцем (дуже зручно: поставили зверху на корж і придавили).
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ОС до злегка золотистого кольору. Виходить 6 коржів, якщо тонші – то 7.
Прошарок зробила конфі: мала трішки журавлини (200 г), полуничного джему (50-70 г), все збила блендером, довела до кипіння, цівкою влила крохмаль (1 ст. ложку попередньо розвести водичкою).
Корж, крем, конфі по колу (равликом з кондитерського мішечка), корж. Тортик вдався дуже смачний, повітряний, як хмаринка з легкою кислинкою конфі.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook