Коржі для торта “Молочна дівчинка” (Milchmädchen) готують на основі згущеного молока. А німецькі домогосподарки використовували згущене молоко, яке називається milchmädchen. На етикетці намальована дівчина-молочниця. Звідси і назва торта.
Торт “Молочна дівчинка” (Milchmädchen)
Крем
- 300 мл 35% вершків, 5 ст. ложок цукрової пудри, заварний крем (зварила на 250 мл молока).
Вершки збити з цукровою пудрою, поступово додати заварний крем, ванільний цукор за смаком, цедру лимона, збити до однорідності. Замість заварного крему можна дати вершковий сир, в мене вдома не було, тому робила з того, що було.
Якщо бажаєте боки і верх вирівнювати, то потрібно збільшити грамів на 200 вершки, але все залежить від того, скільки крему будете давати на прошарок, у всіх по-різному, візьміть краще більше вершків.
Коржі
- Банка (400 г) згущеного молока, 2 яйця, 1 скл. (160 г) борошна, 50 масла м’якого, 10 г розпушувача.
Яйця збити зі згущеним молоком, додати просіяне борошно з розпушувачем, розмішати до однорідності, дати постояти хвилин 10. На пергаменті намалювати коло діаметром 20 см, викладати по 2 столові ложки тіста на корж, рівномірно розмазати.
Другий спосіб: трішки вийти за лінії, спечений корж ще гарячим обрізати кондитерським кільцем (дуже зручно: поставили зверху на корж і придавили).
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 ОС до злегка золотистого кольору. Виходить 6 коржів, якщо тонші – то 7.
Прошарок зробила конфі: мала трішки журавлини (200 г), полуничного джему (50-70 г), все збила блендером, довела до кипіння, цівкою влила крохмаль (1 ст. ложку попередньо розвести водичкою).
Корж, крем, конфі по колу (равликом з кондитерського мішечка), корж. Тортик вдався дуже смачний, повітряний, як хмаринка з легкою кислинкою конфі.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Post Views: 47