Торт “Карпатка”
Тісто: 1 скл. борошна, 1 скл. води, 125 г масла, 5 яєць.
Крем: 500 мл молока, 2 жовтки, 10 г цукру, 10 г ванільного цукру, 30 г борошна, 25 г картопляного крохмалю, 100 г масла.
Приготувати тісто. Склянка – 250 г. У банячку з товстим дном закип‘ятити масло з водою, всипати просіяне борошно, вимішати до однорідності і до моменту поки воно не буде відставати від стінок, а на дні не утвориться плівка. Зняти з вогню, вистудити, щоб було досить тепле, але не гаряче. Додати по одному яйця, вимішуючи міксером на насадці «лопатка» чи дерев‘яною ложкою. У мене пішло 4 яйця, але якщо яйця невеликі, то, можливо, знадобиться 4,5-5. Тісто повинно вийти гладке, еластичне, блискуче, зповзати з лопатки широкою стрічкою (якщо зробите зарідке, то корж впаде після випічки). Тісто розділити на 2 частини. Дно братванки застелити пергаментом (у мене пергамент розміром 25*35 см). Розподілити тісто ложкою, формуюючи нерівномірні горбочки (під час випічки вони піднімуться, утворивши «фірмову» рельєфність Карпат), відступивши від країв пергамента по 2 см. Пекти у попередньо розігрітій духовці при t210 протягом 25 хв., тоді скрутити до t150 і потримати ще 10-15 хв. Таким чином спекти другий корж. Готові коржі охолодити, зняти пергамент.
Приготувати крем. Молоко розділити навпіл. Одну частину змішати з цукром і ванільним цукром та поставити в банячку на середній вогонь. В окремій ємності змішати крохмал, борошно, жовтки, поступово влити, вимішуючи до однорідності, другу половину молока. Тонкою цівкою ввести борошняно-яєчно-молочну суміш в гаряче солодке молоко на плиті, весь час помішуючи. Довести до кипіння, зменшити вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння. Охолодити. М’яке масло збити, по ложці додаючи заварний крем, збити до однорідності.
Крем викласти на один корж, накрити зверху другим коржем та посипати цукровою пудрою. Залишити у холодильнику на ніч.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Читайте також:
Post Views: 26