Торт “Чорнослив у шоколаді”
4 яйця, 1 скл. цукру, 2-3 ст. ложки меду, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка оцту, 1,5 скл. борошна. Крем: 0,5 л сметани, 1 скл. цукру, 4 ст. ложки какао, 1 скл. горіхів, 0,5 кг чорносливу (пропустити через м’ясорубку або порізати ножем).
Для коржів змішати всі продукти і збити міксером. Виходить 4 коржі діаметром 26 см. Я тісто поділила на 2 частини: одну залишила білою, а в другу додала 1 ст. ложку какао. Спекла два коржі і розрізала їх: вийшло 2 шоколадні і 2 білі.
Крем: сметану збити з цукром. Якщо рідка – додати загущувач. Перемішати з горіхами і чорносливом. На фото також сметанний крем, але без додатків.
Рецепт і фото Анюти Яремчук
Спробуйте також приготувати:
Торт із чорносливом і горіхами без випікання. Розкішний смак!