Капкейки з кремом “Шоколадний пломбір”
Шоколадні кекси
80 г масла, 110 г цукрової пудри, 110 г борошна, 25 г какао, 1 ст. ложка горіхового капучино, 2 яйця, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 110 мл йогурту без добавок (у мене домашній).
Масло кімнатної температури збити з цукром до побіління, додати яйця, збивати 1 хвилину. З’єднати усі сухі інгредієнти. Додавати до масляно-яєчної суміші сухі інгредієнти в три етапи, чергуючи з йогуртом. Виходить ніжне повітряне тісто. Формочки заповнювати на 3/4, тісто гарно піднімається. Випікати при 175-180 градусів +-25 хв. Коли кекси охолонуть, вирізати серединку, покласти начинку (у мене – збиті вершки, білий шоколад та вишні).
Апельсинові кекси
2 яйця, 125 г цукру, 75 г олії без запаху, 75 г соку (лимон та апельсин), 100 г крохмалю (50 г кукурудзяного і 50 г картопляного), 100 г борошна, 1 ч. ложка з чубком розпушувача.
Яйця збити з цукром, додати олію, збити, додати сік, збити, додати сухі складники. Усе гарно змішати. Формочки наповнювати на 2/3. Випікати при 175-180 ОС близько 25 хв. Коли кекси охолонуть, вирізати серединку, покласти начинку (у мене – шоколадна горіхова паста і цукерочки “емемдемс”).
Шоколадний крем “Пломбір”
350 г сметани, 110 г цукру, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка какао, 1 ст. ложка горіхового капучино, 120 г масла.
Сметану з’єднати з цукром, какао, капучино, борошном та яйцем, перемішати гарно вінчиком. Миску поставити на водяну баню, постійно помішуючи, варити до загустіння. Накрити плівкою в контакт залишити до вистигання. Масло кімнатної температури збити міксером і частинами додавати охололий заварний крем, ретельно збити. Залишити на 30 хвилин для стабілізації.
Рецепти і фото Лесі Риндик
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25