Тістечко “Kinder Milk-Slice”
Для тіста: 4 яйця, 80 г цукру, 20 мл молока, 100 мл вершкового масла, 4 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложка розпушувача.
Для начинки: 50 мл молока, 20 г цукру, 100 г згущеного молока, 1 ст. ложка меду, 100 г сметани 20%, 12 г желатину, ванілін.
Білки відокремити від жовтків. До жовтків додати цукор і збити.
Влити молоко, розтоплене масло. Додати мед, сухі інгредієнти (какао, борошно, розпушувач ). Все добре перемішати.
Білки збити до стійких піків. Додати білки до загальної маси, перемішати до однорідності. Розділити тісто на дві однакові частини. Форму для випічки застелити пергаментним папером, влити одну половину тіста і поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 12 хвилин. Корж перекласти на суху поверхню (я викладала на обробну дошку), зняти папір і залишити до повного охолодження. Таким же чином випікати другий корж.
Приготувати начинку. Желатин замочити в молоці і залишити на кілька хвилин для набухання. Потім поставити желатин на повільний вогонь і нагріти до повного розчинення, але не кип’ятити. До желатину додати згущене молоко і мед. Перемішати.
Сметану (або вершки) збити з цукром і ваніліном. Додати до неї масу з згущеного молока, меду і желатину, добре перемішати.
Далі сформувати тістечко. На дошку викласти один корж. Викласти на нього начинку і акуратно розрівняти по всій поверхні коржа. Накрити зверху другим коржем. Трохи притиснути. Прибрати тістечко в холодильник просочуватися на 2-3 години. Коли начинка застигне, розрізати тістечко на квадратики.
Рецепт і фото Лілії Гадач