Тісто: 200 г масла, 2,5-3 скл. борошна, 250 г цукру, 4 жовтки, 6 ст. ложкок сметани, 1 ч. ложка порошку до печива.
Масло та борошно перетерти в крихту, додати цукор, жовтки, сметану та порошок до печива. Замісити тісто і розділити на 2 частини (більшу і меншу). Більшу розкачати і викласти у форму діаметром 24*34, зверху викласти макову масу.
Макова маса: 2 білки, 150 г цукру, 400 г меленого маку, 0,5 ч. ложки порошку до печива.
Білки збити з цукром. Додати меленого маку та порошку до печива, усе вимішати. На макову масу викласти сирну.
Сирна маса: 1 кг меленого сиру, 2 ст. ложки манки, 2 ст. ложки крохмалю, 200 г цукру, 2 яйця, 2 білки, 100 мл олії.
Все ретельно вимішати і викласти на мак.
Додатково: 4-6 яблук, 1 п. полуничної галаретки, 100 г цукру.
Яблука почистити, потерти на грубій тертці, вичавити сік, змішати з цукром та полуничним желе, викласти на сир.
Меншу частину тіста фігурним ножем порізати на полоски, викласти на яблука у вигляді решітки. Випікати годину при 180 градусах. Дістати з форми після того, як вистигне.
Рецепт Лілії Цвіт, пекла і фотографувала Наталя Дуда Кобута