Сирник з полуницею

Сирник з полуницею: літнє задоволення

Сирник - це завжди смачно. А сирник з полуницею - це подвійне задоволення. Я би такий їла на сніданок, на обід і навіть на вечерю!

Сирник з полуницею

  • Форма 24 см.
  • Тісто: 300 г борошна, 3 ст. ложки какао, 200 г вершкового масла, 150 г цукру.
  • Начинка: 500 г сиру, 200 г цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 3 яйця, 200 мл сметани, 250 г полуниці.
    Полунична заливка: 300 г полуниці, 150 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю картопляного.
Тісто: з’єднати просіяне борошно, цукор, какао, перемішати вінчиком, додати вершкове масло. Перетерти все разом у крихту. Поставити в холодильник.
Приготувати сирну начинку: в мисці з’єднати сир (рекомендую брати вологий), цукор, яйця, збити міксером (або блендером) до однорідності маси. Далі додати сметану та крохмаль, знов перемішати.
Сформувати сирник: роз’ємну форму 24 см (можна використовувати ту яка у вас є) застелити пергаментним папером, половину крихти висипати на дно, з другої половини тіста сформувати бортики й притиснути руками по краю, щоб були рівними дно та бортики. Зверху викласти сирну начинку, рівномірно розподілити.
Розігріти духовку на 160 градусів і поставити випікатися на 40-45 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці). Коли пиріг випекли, залишити його в духовці до повного охолодження, тільки потім виймати з форми.
Поки вистигає сирник, приготувати полуничну заливку: у каструльці змішати полуницю, цукор та крохмаль. Поставити на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння, проварити 1-2 хвилини. Коли маса почала помітно гуснути, зняти з вогню. Дати трішки охолонути, до теплого стану.
Після охолодження сирника теплу полуничну заливку вилити зверху. Дати повністю охолонути, далі поставити в холодильник на 3-4 години, а найкраще на ніч.
Смачний сирник з полуницею готовий.

Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook