сирник

Сирник з йогуртувою заливкою

Рецептів сирника багато не буває, як і самого сирника. Бо він такий смачний, що хочеться ще і ще шматочок! Тож рекомендуємо вам приготувати!

Сирник з йогуртовою заливкою

  • Форма d 16-18 см.
  • Тісто: 750 г кисломолочного сиру, 130-150 г цукру, 150 г манки, 75 мл молока, 75 г розтопленого вершкового масла, 3 яйця, дрібка солі, жменя родзинок, ваніль, кардамон, імбир, мускатний горіх.
  • Заливка: 300 мл солодкого йогурту (у мене малиновий домашній), 7 г желатину, 2 ст. ложки молока (води).
Змішати всі інгредієнти для тіста, крім манки і родзинок, збити їх блендером, додати манку, родзинки і залишити хвилин на 20.
Форму застелити пергаментом, викласти тісто і випікати ±50 хв при 180°С. Після виключення духовки сирник залишити в ній ще на годину (аби він не сильно осів).
Желатин розвести молоком, залишити хвилин на 10, потім підігріти на водяній бані і додати до йогурту, добре розмішати і вилити на охолоджений сирник, залишити в холодильнику до повного застигання.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Радимо також інші перевірені рецепти сирника:
  • Чотири найсмачніші сирники на святковий стіл
  • Сирник “Фантазія” з ванільною, маковою і вишневою масою

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook