Сирник “Сльози ангела” з апельсинами
Форма 25 см. Для основи: 1 скл. (250 мл) борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 80 г масла, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, дрібка солі.
Для начинки: 500 г кисломолочного сиру, 0,5 скл. або за смаком цукру, 100 г сметани або вершків, ванільний цукор, цедра апельсина за бажанням, 1 ст. ложка манки за потреби, 2 жовтки.
Для безе: 2 білки, 2 ст. ложки цукрової пудри.
У просіяне борошно додати розпушувач, охолоджене вершкове масло, розтерти в крихти, додати яйцево-цукрову суміш, збиту міксером. Вимісити тісто і залишити на 30 хвилин.
Для начинки змішати всі інгредієнти, крім манки, в блендері. Її додати за потреби, якщо суміш вийшла дуже рідка. Розкотити тісто, вилити начинку. Випікати 25 хв при 180 °С. Дістати пляцок, викласти на нього збиті білки і випікати до появи золотистого кольору. У мене це забрало ще 10 хв при 170 °С. Прикрасити за бажанням.
Я на охололи сирник виклала шматочки апельсинового желе.
Пекла і фотографувала Світлана Чепурна
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 23