сирник

Сирник “Мелінда” із шоколадним бісквітом і пудингом із “Фанти”

У цьому сирнику дуже хороше поєднання шоколадного вологого бісквіта, ніжної сирної начинки і цікавої заливки.

Сирник “Мелінда”

  • Форма 28-30 см.
  • Для бісквіта: 6 яєць, 6 ст. ложок цукру, 3 ст. ложки з чубком борошна, 3 ст. ложки какао, 100 мл олії, 1 п. розпушувача (18 г), 7 ст. ложок сильногазованої мінеральної води.
  • Для сирної маси: 1 кг домашнього сиру, 200 г масла, цедра і сік 1 лимона, 1 п. лимонного желе (90 г), 100 мл води для желе. 
  • Для заливки: 800 мл напою “Фанта”, 2 п. пудингу (по 40 г) апельсинового або персикового, 3-5 ст. ложки цукру.

Бісквіт

Жовтки збити з цукром, додати 7 ст. ложок мінералки, збити. Додати олію, просіяне борошно, какао і розпушувач, вимішати на малих обертах міксера. Окремо збити білки до пишності і поступово додавати до тіста, вмішуючи легенько лопаткою. Випекти корж у формі на пергаменті  при 180 °С 25 хв. Стежте за своєю духовкою!

Сирна маса

Желе розчинити у 100 мл кип’ятку, остудити. Сир перебити блендером, додати масло збите з пудрою до пишності і ледь застигле желе, збити.

Заливка

Змішати фанту з цукром і пудингом, помішуючи варити до загустіння 1-2 хв після закипання. Або можна взяти 2 п. желе (90 г. персик або апельсин), залити кип’ятком (700-800 мл).
Коли охолоне, вилити на сир і поставити у холодильник.
Збирати сирник у роз’ємній формі або у кондитерському кільці. На корж викласти сирну масу, гарно розрівняти, зверху вилити ледь остиглий пудинг (пильнувати, щоб не перестиг) розрівняти. Поставити сирник на 4-5 год у холодильник, щоб настоявся.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також інші перевірені рецепти сирника:
  • Чотири найсмачніші сирники на святковий стіл
  • Сирник “Фантазія” з ванільною, маковою і вишневою масою

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook