Сирний рулет з м’ясом – чудова закуска на святковий стіл або доповнення до м’ясного асорті. Красиво, смачно, усім подобається! А ще готується швиденько і можна експериментувати з начинкою!
Сирний рулет з м’ясом
- Форма 30Х32 см.
- 300 г твердого сиру, 3 яйця, 3 ст. ложки з чубком сметани, 500 г курячого філе (у мене змішаний фарш), 1-2 цибулини, 1 морквина, сіль, перець, спеції, зелень за смаком.
Начинка
Потушкувати крупно натерту моркву з дрібно нарізаною цибулькою. Філе прокрутити через м’ясорубку або блендер, сіль, перець, приправи за смаком, обсмажені овочі, добре вимішати. Фарш може бути будь-який, змішаний чи за смаком (якщо фарш дуже сухий, то дати кілька ложок води).
Основа
Сир крупно натерти, додати яйця, сметану, сіль за смаком (сир солений, то я не даю) усе розмішати. Застелити деко якісним пергаментом, вилити масу та рівномірно розрівняти. Випікати в розігрітій духовці до 200 ОС 10-15 хвилин, щоб розплавився сир та став однорідним.
Вийняти сирний корж з духовки, зверху рівномірно та легенько розподілити фарш, згорнути в щільний рулет за допомогою пергаменту.
Вкрити рулет фольгою/пергаментом та випікати ще 20-25 хв.
Тушковані овочі краще просушити на рушничку від зайвої олії, якщо фарш жирненький. Всередину я ще клала в’ялену сливу домашню, можна чорнослив, курагу, горіхи, оливки – все за смаком.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати інші закуски за перевіреними рецептами від господинь:
- “Монастирська хата” із крабових паличок – оригінальна святкова закуска
- Святкова закуска за 5 хвилин. 25 начинок для рулету з лавашу
Post Views: 60