піца

Святкуйте смачно: календар кулінарних свят на лютий 2024 року

Кулінарні свята - чудова нагода дізнатися більше про смачні традиції інших країн, улюблені та незвичайні страви та урізноманітнити свій щоденний раціон. У лютому відзначаємо день "Нутелли", піци, плову, тортильї, швецького мигдалевого торта та французького пирога з вишнями!

У лютому по всьому світу відзначаються численні кулінарні свята, присвячені різноманітним стравам.

Ці свята – чудовий привід досліджувати кулінарні традиції різних країн, а також насолоджуватися різноманітністю страв і напоїв з усього світу. Вони можуть слугувати натхненням для кулінарних експериментів вдома або приводом відвідати тематичне кафе.

Крім того, ці свята можуть бути цікавою темою для спілкування з друзями та сім’єю, організації тематичних вечірок або ж просто приводом, щоб потішити себе улюбленими або новими смаколиками. Не забудьте поділитися своїми кулінарними шедеврами в соціальних мережах, відзначаючи ці світові кулінарні дні!

Ось кілька свят, які можуть зацікавити гурманів та любителів кулінарії:

Календар кулінарних свят на лютий

  • 4 лютого – Національний день домашньої курки в США. Це день для тих, хто любить домашню курку у всіх її проявах.
  • 5 лютого – Всесвітній день Nutella. Шанувальники цієї популярної шоколадно-горіхової пасти святкують по всьому світу.

    Рецепт смачної домашньої нутели – шоколадно-горіхової пасти

  • 7 лютого – Національний день фетучіні Альфредо в США. Це класична італійська страва, яка здобула популярність в усьому світі. Основні інгредієнти страви – це паста фетучіні, масло та пармезан. Традиційно для приготування фетучіні Альфредо пасту варять до стану аль денте, потім змішують з вершковим маслом та натертим пармезаном прямо на сковороді або в глибокій тарілці, щоб соус став густим та однорідним, обволік кожен шматочок пасти.
  • 9 лютого – Національний день піци (США). Любителі піци святкують, насолоджуючись улюбленою піцою з різними начинками.
  • Піца на тонкому тісті, як у піцерії – у звичайній духовці: рецепт 

  • 12 лютого – Національний день плову в Узбекистані, національної страви узбеків.
  • 13 лютого – Всесвітній день тортильї. Це традиційна страва багатьох кухонь Латинської Америки, популярна в усьому світі. Існують два основних типи тортиль: зроблені з кукурудзяного борошна (маса) і з пшеничного борошна. Тортильї готують шляхом замішування тіста з відповідного борошна, води та солі, після чого формують тонкі коржі, які обсмажують на сухій сковороді або грилі до легкої золотистої скоринки з обох боків. Кукурудзяні тортильї зазвичай менші та товщі, ніж пшеничні. Тортильї використовують як основу або доповнення до безлічі страв, таких як тако, буріто, енчіладас, кесадільяс та інших.
  • 16 лютого – Національний день мигдального торта у Швеції (Dag av Mandeltårta). Шведи відзначають цей день, насолоджуючись мигдальним тортом.
  • 18 лютого – Національний день вина “День відкритих дверей виноробень” у країнах, де виробляють вино. Це може бути чудова нагода відвідати виноробню та насолодитись дегустацією.
  • 20 лютого – Національний день чері клафуті у Франції. Чері клафуті – це традиційний французький десерт. Своєрідна запіканка або флан, який готують зі свіжих вишень, залитих тістом, схожим на млинцеве. Після випікання на поверхні формується золотиста скоринка, а всередині десерт залишається ніжним і вологим. Клафуті подають теплим або кімнатної температури, часто з пудрою на верхні або з кулькою ванільного морозива.
  • 22 лютого – Національний день коктейлю Маргарита в США. це один з найвідоміших і популярних алкогольних коктейлів у світі, який належить до класики барної культури. До складу Маргарити входять такі інгредієнти: текіла, Тріпл сек (або інший апельсиновий лікер, наприклад, Куантро), сік лайма, лід, сіль для обрамлення краю склянки.
  • 24 лютого – Національний день тортилья чипсу в США. Це популярний вид закуски, який виготовляється з кукурудзяної тортильї. Її нарізають на трикутники або інші форми, обсмажують у фритюрі або запікають до хрусткої текстури. Чипси з тортильї мають золотистий колір і характерний кукурудзяний смак, що робить їх ідеальними для смакування самостійно або з різноманітними соусами, такими як гуакамоле, сальса, чилі або сирний соус. Вони є неодмінним атрибутом вечірок, барбекю або зустрічей з друзями.
  • 27 лютого – Національний день кленового сиропу в Канаді.

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook