Пиріжки з м’ясом
400 г борошна, 1 скл. води, 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 400 г фаршу, зелена цибуля, петрушка, олія для смаження, сіль, спеції.
У воду влити олію, посолити, перемішати до однорідності. Борошно просіяти і всипати в воду, вимішати м’яке і еластичне тісто, накрити і залишити на 30 хвилин.
На олії обсмажити фарш, посолити і поперчити його, додати спеції за смаком і багато рубленої зеленої цибулі і зелені. Добре вимішати масу.
Порада: фарш можна брати різний, але буде соковитіше, якщо він буде трохи жирним або просто додайте вершкового масла.
Тісто поділити на рівні шматочки і кожен розкачати в тонкий пласт. Дуже тонкий.
Змастити його розтопленим вершковим маслом і розкласти тонким шаром начинку. Скласти один раз конвертом і змастити поверхню маслом чи олією, знову скласти і знову змастити.
Складати потрібно до того моменту, поки не вийде квадрат, який легко вміщається в вашу сковороду.
Обсмажити на олії на повільному вогні до золотистого кольору. Викласти на паперові рушники, потім перекласти на тарілку.
Такі пиріжки виходять дуже м’якими, тісто не гумове, ніжне. В якості начинки беріть все, що завгодно, дуже смачно робити з солоним сиром і зеленню або сиром і зеленню, чи обсмаженими грибами, зеленню з яйцем.