“Весняний салат” – взимку іде на ура
- 3 варені картоплини, 2 свіжих огірка, 2 варених яйця, 50 г зеленої цибулі, 100 г консервованого горошку, сіль, майонез або сметана (грецький йогурт). Можна додати кріп.
Картоплю відварити у кожушку, почистити, порізати кубиками. Яйця та огірки порізати кубиками, цибулю – дрібно. Усе перемішати, заправити майонезом або сметаною, посолити, попечити.
“Берлінський салат” – цей салат подобається усім
- 2 варених яйця, 1 болгарський перець, 100 г копченої шинки, 1 свіжий огірок, 150 г твердого сиру, майонез або несолодкий йогурт + 1 ч. ложка гірчиці, зелень.
Сир потерти, зелень посікти, решту порізати невеликими кубиками. Змішати, заправити майонезом або йогуртом із гірчицею.
“Улюблений салат” – можна прикрасити, як справжній торт
- 2 варені картоплини, 1–2 варені морквини, 1 маринована цибулина (ошпарити окропом, залити оцтом і водою 1:1), 2 солоних огірка, 3 варених яйця, 1 куряче філе, 100 г твердого сиру, майонез.
Картоплю, моркву, огірки, твердий сир, яйця (окремо білки і жовтки) потерти. Варене філе порізати брусочками. Викладати на тарілку шарами, кожен вкриваючи сіткою із майонезу: картопля, морква, цибуля, білки, зелень, філе, сир, жовтки.
Помідори “Під шубою” – свіжий і соковитий салатик
- 4 помідори, 150 г твердого сиру, 4 варених яйця, 2 зубці часнику, петрушка, майонез, сіль, перець.
Помідри порізати тоненькими півкільцями, сир і яйця потерти, петрушку посікти, часник вичавити і змішати з майонезом. Викладати шарами: половина помідорів, сіль, перець, половина яєць, половина сиру, половина майонезу, решта помідорів, сіль перець, решта яєць, решта сиру, решта майонезу. Посипати петрушкою.
“Графський салат” – має красивий вигляд у порційних стаканчиках
- 1 варений буряк, 3 варені картоплини, 100 г чорносливу, 4 яйця, 100 г волоських горіхів, майонез або густий несолодкий йогурт.
Овочі і чорнослив порізати кубиками, яйця – окремо білки і жовтки кубиками, горіхи підсушити на сковороді або в мікрохвильовці і посікти. Викладати шарами: картопля, майонез, буряк, майонез, жовтки, майонез, чорнослив, майонез, білки, майонез, горіхи.
“Вдалий салат” – безпрограшний варіант
- 200 г твердого сиру, 300 г копченої шинки, 150 г моркви по-корейськи, 1 свіжий огірок, 2 яйця, майонез.
Сир, огірок, шинку порізати брусочками, додати решту продуктів, перемішати.
Радимо також приготувати:
- Сирний салат з горіхами
- Салат “Віночок” – смачна окраса для святкового столу