У раціоні козаків переважали крупи і риба. М’яса і молока було мало, рідкістю була картопля, оскільки козаки домашнім господарством не займалися і худобу не розводили. М’ясо і сметану, за словами істориків, козаки добували переважно в походах або купували в селах. Їжа козаків була дуже простою.
Куліш. традиційний рецепт
200 г пшона, 150 г сала, 2 цибулини, перець і сіль.
- У підсолений окріп всипати промите пшоно, додати дрібно порізану шкірку від сала. Після того, як вода знову закипить, варити 20 хв на маленькому вогні під кришкою.
- Поки пшоно вариться, сало, що залишилося, нарізати кубиками, розтопити на сковороді, додати дрібно посічену цибулю і смажити до готовності.
- Додати до майже готового пшона і готувати ще 15–20 хв на маленькому вогні. Зняти з плити, дати настоятися 10–15 хв.
Post Views: 36