Соус бешамель

Соус використовують при приготуванні страв з макаронів, овочів, м’яса, ним приправляють омлети зі шпарагівкою й овочами, заправляють салати.

Інгредієнти:
60 г масла, 2 ст. ложки борошна, 350 мл молока, 2 яйця, 100–150 г тертого твердого сиру.

Розтопити масло в каструлі, додати борошно, перемішати, помалу ввести молоко, потім сир. Збити яйця. Зняти соус з вогню і додати яйця. Швидко й ретельно перемішати, посолити. Соус бешамель використовують переважно при приготуванні страв з макаронів, овочів, при тушкуванні котлет, курячих шлуночків та фрикадельок, ним приправляють омлети зі шпарагівкою й овочами, заправляють салати.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook