Смачні кекси-смугастики на кефірі
1–2 яйця, 1 скл. кефіру або кисляку, 0,5–1 скл. цукру, 50–100 г масла, маргарину або олії, 0,5 ч. ложки розпушувача або соди, 2 скл. борошна, какао. Можна додати імбир, корицю, сухофрукти, горіхи, цукати.
- Збити яйце з цукром, влити кефір, додати розпушувач або соду. Додати розтоплене й охолоджене масло (або маргарин) і розмішати віничком. Вимісити з борошном.
- Відділити трохи тіста в іншу миску і додати в нього ложечку какао. Можна додавати курагу або горіхи.
- У формочки по черзі наливати тісто різного кольору.
- Заповнювати до половини, тому що при випіканні підніметься у два рази.
- Поставити кекси в розігріту духовку, випікати до готовності (приблизно 30–40 хв за температури 180 °С).
Post Views: 84