Якщо хочете, щоб печена шинка була соковитою, її треба вимочити у маринаді. Скільки часу і в якому, дізнаєтеся з рецепта.
Шинка печена
1,5 кг свинної вирізки або полядвиці, сіль, вода, приправа до м’яса.
- М’ясо добре промити, замочити в соленій воді, щоб повністю покрила ( на 3 л холодної води 3 ст. ложки солі). 2–3 рази протягом 3 днів змінювати солену воду.
- На третій день вийняти з води, обсушити паперовим рушником, добре натерти приправою, перев’язати шнурком (якщо рівна полядвиця, то це робити не обов’язково), щільно обгорнути фольгою і запекти 40 хв при 170 ОС, потім розкрити фольгу і ще пекти 30 хв до рум’яної скоринки.
- Час випікання залежить від товщини шинки, чим тонша, тим менше печеться.
Post Views: 28