“Швидкий розсольник з перловкою” на зиму
- 3 кг свіжих огірків, 1,5 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 500 г перлової крупи, 2 ст. ложки солі, 4 ст. ложки цукру, 125 мл оцту (9%), 0,5 л води, 0,5 скл. олії.
Огірки, помідори (без шкірки) і цибулю порізати кубиками, моркву потерти. Перловку промити. Перемішати в каструлі помідори, воду, сіль, цукор, олію. Додати решту продуктів, перемішати. Варити 20 хв з моменту закипання. Додати оцет і варити ще 10 хв. Розкласти у стерильні банки, закрутити. Банки перевернути і тепло вкутати багатьма ковдрами (щоб пеловка дійшла до готовності)! Залишити до повного охолодження. Виходить 13-15 баночок по 0,5 л, можна зберігати у квартирі.
Якщо любите більш кислий розсольник, у заготовку можна давати солені (квашені огірки): так само їх порізати, дати стекти розсолу. Готувати за рецептом, але не додавати оцту.
Щоб приготувати розсольник, потрібно у бульйон або воду (приблизно 3 л) додати баночку заготовки (0,5 л), проварити 10 хв, додати спеції та прянощі і все. Якщо любите розсольник густіший, можна на початку приготування додати картоплі. Якщо любите розсольник кисліший – додати на свій смак розсолу з солоних огірків.
А можна їсти просто як гарнір до м’яса – теж дуже смачно!
Спробуйте також приготувати:
- Консервована борщова заправка, яку можна їсти як салат. Рецепт 2 в 1
- “Борщ у банці”. Смачна борщова заправка на зиму