2 банани, 80 г цукру, 120 мл рослинної олії без запаху, 200 г пшеничного борошна, 1 ч. ложка кориці, 1 г ваніліну, або чайна ложка ванільного цукру, 1 ч. ложка розпушувача для тіста, 1/3 ч. ложки соди, 2 ст. ложки кунжуту.
Пом’яти в тарілці банани виделкою в пюре. Додати олію, цукор і кунжут. Перемішати. Потім всипати в місткість борошно, зверху на нього – корицю, соду і розпушувач. Перемішати всі інгредієнти.
Змастити форму вершковим маслом, а зверху припудрити борошном. Щоб видалити зайве борошно, яке налипне на стінки форми, треба її перекинути догори дном і трохи стукнути зверху.
Викласти тісто для бананового кексу у форму і поставити у духовку. Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів. Посипати пудрою.
Кунжут в пісному кексі можна замінити на інші корисні добавки – родзинки, насіння чіа, соняшника, подрібнені горіхи.