Шоколадний торт з вишневим конфі
Бісквіт
- 200 г цукру, 3 ст. ложки какао, 120 г олії, 100 г води
Усе змішати до однорідності і довести до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Охолодити.
- 5 великих або 6 малих яєць, дрібка солі, 100 г цукру, 1 ч. ложка соди, погашена оцтом, 250 г борошна.
Білки збити з сіллю, додати цукор, збити до пишності, додати жовтки, збити. Вкінці тонкою цівкою влити шоколадну суміш. На малих обертах продовжуємо збивати. Коли все змішали, додати 1 ч. ложку соди, погашену оцтом, і вимішати 250 г борошна. Маса виходить рідкувата. Вилити у форму, застелену пергаментом, і пекти при 170 40-45 хв. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Крем
- 500 г сиру кисломолочного, 300 г сметани або вершків, 200 г цукру.
Сметану (у мене сепараторна свіжа) збити з цукром, сир блендером. До сметани додати сир і збити на малих обертах міксера або гарно перемішати до однорідної маси.
Шоколадний мус
- 200 г шоколаду (у мене молочний), 250 г сметани (у мене свіжа сепараторна) або вершків (жирних), 10 г желатину, 50 мл води (щоб замочити желатин).
Желатин залити водою, щоб набух. Гарячі вершки або сепараторну сметану (не кип’ятити) влити в шоколад, добре розмішати і відставити в холод. Охолоджену масу збити. Набухлий желатин розтопити імпульсами в мікрохвильовці і влити в шоколадну масу. Збити.
Вишневе конфі (приготувати заздалегідь)
- 0,5 л вишень у своєму соку, 1 п. вишневого желе.
Вишню відцідити. Желе розвести в 300 мл води, додати вишні. Форму застелити плівкою і вилити конфі, щоб застигло. Форму брати меншу за ту, що пекли бісквіт.
Складати торт в роз’ємній формі. Бісквіт розрізати на 3 частини. Бісквіт, шоколадний мус, бісквіт (поставити в холодильник на 20 хв), половина крему, зробити бортики, викласти конфі, друга половина крему, бісквіт. Поставити торт в холодильник на ніч. Зранку прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Радимо також приготувати інші торт з конфі та мусом за перевіреними рецептами від господинь:
- Торт з малиновим конфі та компоте: три вишукані рецепти
- Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
Post Views: 67