Шоколадний фондан
На 6 фонданів: 180 г чорного шоколаду, 180 г масла, 4 яйця, 200 г дрібного цукру або пудри, дрібка солі, 90 г борошна, 10 г какао, ванілін.
Яйця, сіль, цукор і ванілін збити міксером на високій швидкості 2 хв. Масло розтопити на паровій бані, додати поламаний шоколад, перемішати, тролхи охолодити.
Тонкою цівкою, весь час помішуючи, ввести в яєчну масу розтоплений шоколад. Всипати просіяне борошно і какао, акуратно перемішати.
Форми для випікання потрібно щедро змастити маслом. Розкласти тісто, заповнюючи 3/4 форм, поставити в розігріту до 180 ОС духовку. Випікати 8–12 хв, не відчиняючи дверцят. Готовність перевірити пальцем: верх має пропектися, а серединка залишитися м’якою, рідкою. Злегка охолодити, але подавати теплими.