Шоколадно-апельсиновий торт
- Форма 20 см. Бісквіт на кип’ятку: 4 яйця, 150 г цукру, 80 мл кип’ятку, 100 мл олії, 110 г борошна, 30 г крохмалю, 40 г какао, 2 ч. ложки розпушувача.
- Апельсиновий мус: 200 мл апельсинового соку ()це приблизно з 2 апельсинів), цедра 2 апельсинів, 70 г цукру, 40 г масла, 100 мл вершків, 1 яйце, 1 жовток, 8 г желатину.
- Шоколадний крем: 200 г шоколаду, 80 мл вершків (30-36%), 100 г масла, 100 мл вершків 36%.
Для коржів жовтки втерти з цукром, тоді додати олію і кип’яток, потім – змішані сухі інгредієнти. Вкінці легенько лопаткою ввести збиті до піків білки. Випікати при 170-180 ОС 30 хв. Цей корж розділити на 2 частини. Ще спекти 1 корж на пів порції. Можна ділити на 3 частини.
Для апельсинового мусу яйця легенько збити, додати цукор, апельсиновий сік і цедру, масло. Розігріти до гарячого, щоб крем почав гуснути. Не доводити до кипіння, яйця можуть згорнутися. Зразу додати желатин (перед тим розвести його у 2 ст. ложках холодної води). Вершки збити до стійких піків і легенько об’єднати з охолодженою апельсиновою масою.
Для шоколадного крему меншу частину вершків (80 мл) добре розігріти і залити ними шоколад, вимішати до розчинення шоколаду. Охолодити. Збити масло, додати шоколадну масу і вкінці легенько лопаткою ввести збиті вершки (100 мл).
Перекласти тортик, як на фото (бажано у кондитерському кільці) і поставити в холодильник на 6-8 год (краще на ніч). Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 41