Шоколадно-апельсинові кекси
- 240 г борошна, ½ ч. л. розпушувача, ½ ч. л. соди, 150 г цукру, 120 г какао, ¼ ч. л. солі, 2 яйця, 1 пакетик ванільного цукру, 60 мл молока, 60 мл олії, 120 мл кип’ятку, цедра 1 апельсина.
Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукор, соду, розпушувач, сіль і ванільний цукор. Додати яйця, олію, молоко та апельсинову цедру. Збити міксером до однорідності. Влити кип’яток і ще раз добре збити — тісто має стати блискучим і трохи рідкуватим. Наповнити формочки на ⅔ об’єму. Випікати при температурі 180°C приблизно 20 хвилин. Виходить близько 16 кексів.
- Крем вершковий зі згущеним молоком: 300 г масла, 250 г вареного згущеного молока, кілька крапель коньяку.
Масло кімнатної температури збити до пухкої консистенції, додати коньяк. Поступово, невеликими порціями, ввести згущене молоко, продовжуючи збивати. Готовий крем нанести на охолоджені кекси за допомогою кондитерського мішка з насадкою «закрита зірка». Поставити у холодильник на кілька годин.
- Сирний крем (альтернатива): 400 г вершкового сиру, 100 г масла, 150 г цукрової пудри, ванільний цукор. Усі інгредієнти кімнатної температури. Збити міксером до однорідності.
- Трюфельний крем (альтернатива): 100 г чорного шоколаду, 100 г молочного шоколаду, 300 мл вершків, 70 г масла. Шоколад і масло подрібнити. Вершки довести до кипіння, влити до шоколаду й масла, перемішати до однорідної маси. Поставити у холодильник на ніч, потім збити міксером до пухкості.
Рецепт і фото Надії Бутин
Радимо також приготувати кекси за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Пухкий шоколадний кекс на воді та олії
- Йогуртові кекси без маргарину і майонезу
Post Views: 73