Кухня Рецепти

Шоколадна паста а-ля нутелла за 2 хв практично з нічого і без варіння. Рецепт – знахідка!

Я ніколи не повірила б, що за 2 хвилини може вийти така класна шоколадна паста. А тепер приготувала і всім раджу: це надзвичайно смачно: із печивом, батоном або й навіть для прошарку у торті. Рецепт – бомба!

15.08.2019 17:35

Шоколадна паста

150 мл молока (кімнатної температури), 0,5 скл. цукру, 300–350 мл олії без запаху (кімнатної температури) , 3-6 ст. ложок какао, 3 ст. ложки сухого молока, 100 г горіхів (лісових, волоських або арахусу), ваніль, ром або коньяк на бажання.

У чашу для блендера влити молоко, всипати цукор, збити блендером, цівкою вливаючи олію. (її може знадобитися більше або менше, залежно від бажаної густини пасти). Коли паста загусне (має бути, як сметана), додати какао, сухе молоко, горіхи (їх краще заздалегідь обсмажити на сухій сковороді або підсушити у мікрохвильовці та охолодити – тоді вони будуть набагато ароматнішими). Перемішати і ще раз збити блендером. Чим довше збиватимете, тим одноріднішою буде паста. Загалом на приготування йде близько 2 хвилин. Пасту можна їсти одразу або скласти у банку і поставити у холодильник. Вона зберігається стільки ж, як молоко, близько тижня.