Щоб домашній майонез вдався:
• Не варто готувати майонез про запас, ліпше у разі потреби збити свіжий.
• Жовтки та олія мають бути однакової температури (бажано кімнатної). Олія – неодмінно рафінована. Можна використовувати оливкову.
• Оцет ще замінюють лимонною кислотою або соком.
• Гірчиця додасть готовому соусу гостроти і жовтого кольору, а хрін – рожевого.
• Якщо майонез розшаровується (олія зостається на поверхні), його можна врятувати. Для цього у горнятку залити сире яйце крутим окропом, накрити й лишити на 5 хвилин. Відділити жовток і розтерти його в окремій посудині з дрібкою солі та цукру. Обережно збиваючи, додати 100 г олії. Акуратно влити суміш у майонез, збити.
• Надто густий і жирний майонез можна розбавити й знежирити молоком (збити).