Грибна солянка. Рецепт 1
- 5 кг капусти, 1 кг цибулі, 3 л варених грибів (можна готувати і з лісовими, і з печерицями), 0,5 л томатного соусу, 10 перчин, 1 кг моркви, 200 г цукру, 125 г солі, 0,5 л олії без запаху, 10 лаврових листків, 8 ст. ложок оцту (9%).
Гриби порізати (не дуже дрібно), відварити 40 хв. Капусту нашаткувати, моркву потерти, цибулю і перець порізати брусочками. Усе змішати, крім грибів та оцту, тушкувати приблизно 1,5 год. Додати гриби, тушкувати ще 15 хв, додати оцет, тушкувати ще 15 хв. Розкласти у стерильні банки, закрутити, вкутати на добу. Виходить приблизно 18 баночок по 0,5 л.
Грибна солянка. Рецепт 2
- 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 1 кг капусти, 2 л варених грибів, 1 скл. олії без запаху, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5 скл. томату, 50 мл оцту.
Усе (крім оцту) змішати, варити 1,5 год, за 5 хв до завершення додати оцет, розкласти у стерильні банки, закрутити. Виходить 10-11 банок по 0,5 л.
Грибна солянка. Рецепт 3
- 5 кг капусти, 1,5 кг опеньків, 700 г моркви, 0,5 кг цибулі, 700 г олії, 0,5 л томатного соусу.
Капусту пошаткувати і вимішати з сіллю, доки не пустить сік. Рідину злити, капусту вимішати з усіма компонентами й варити 2 години. Перед викладанням у кожну банку кинути по лавровому листочку і по кілька горошин чорного перцю.
Спробуйте також приготувати:
- Як законсервувати і засолити гриби на зиму. 10 перевірених рецептів
- Салат з грибів, моркви і цибулі з томатом на зиму