Рогалики на смальці
500 г смальцю (свинячого жиру), 1 яйце, 50 г горілки, 250 мл молока, 50 г дріжджів, ванільний цукор, борошно (скільки вбере тісто). У мене начинка – вишні та яблучне варення.
Розвести дріжджі в теплій воді з 1 ст. ложкою цукру, залишити, щоб з’явилися бульбашки. Тим часом підігріти молоко, щоб було тепленьке, додати дріжджі, дрібку солі, одне яйце, м’який смалець, горілку, борошно і дріжджі. Поступово підсипати борошно, замісити еластичне тісто. Сходити йому не потрібно – одразу формувати рогалики і пекти в розігрітій духовці при 180-200 ОС до ніжно-золотистого кольору. Спечені рогалики присипати цукровою. Зберігати у контейнері, щоб не обвітрилися. На наступний день стають ще смачніші.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати: