Різдвяний штолен
- Тісто: 750 г борошна, 150 г цукру, 250 г молока, 350 г масла, 75 г дріжджів, 2 п. ванільного цукру.
- А також: по 150 г жовтих і коричневих родзинок (попередньо замоченого в алкоголі), по 100 г апельсинових і лимонних цукатів, цедра 1 лимона, по 1/4 ч. ложці меленого імбиру, кардамону і гвоздики, дрібка солі.
- Усередину можна покласти марципан (150 г мигдалю перемолоти і змішати з 2 білками і 250 г цукрової пудри).
Замісити тісто, додати решту продуктів. Пекти 60 хв при 180 ОС. Гарячі штолени змастити розтопленим маслом і щедро посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Мирослави Новосад
Радимо також приготувати іншу святкову випічку:
- Десерти на Новий рік: чотири рецепти тортів зі смаком апельсинів
- Найсмачніші торти і пляцки – з вишнями. Чотири рецепти на Новий рік та Різдво
Post Views: 57