Панкейк дослівно перекладається як тістечко на сковороді. Це особливий вид млинців, які особливо полюбляють у Сполучених Штатах та Канаді. Панкейки круглі, пласкі, готуються на основі молока, смажаться на сковороді. Це щось середнє між млинцями та налисниками. Традиційно панкейки їдять на сніданок, складають стосом і смакують з додаванням джему, меду, шоколадного соусу, доповнюють яблуками, ягодами. У Канаді подають з кленовим сиропом.
Пропонуємо вашій увазі перевірений рецепт панкейків на кислому молоці або кефірі. Неодмінно приготуйте і потіште своїх близьких смачним сніданком!
Рецепт панкейків на кефірі або кислому молоці
- 0,5 л кефіру, 3 ст. ложки цукру, 2 яйця, 1 ч. ложка соди, 0,5 ч. ложки солі, 1 п. ванільного цукру, 2 скл. муки (може бути і більше, тісто має бути як густа сметана), 2 ст. ложки олії.
Замісити тісто і залишити на 10 хв. Випікати панкейки на сухій сковорідці Готові панкейки дуже смакують з медом.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати панкейки за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Гарбузові панкейки. Смакота!
- Стос панкейків на склянці молока. Розходяться на ура!
Post Views: 36