Рецепт крихкого печива. Секрет – у тісті на смальці

Багатьом смак цього печива знайомий з дитинства - крихке, хрумке, тане у роті. Рецепт давній, на смальці, але й зараз печу - і всі їдять із задоволенням!

Крихке печиво на смальці

300 г борошна, 1 яйце, 100 г цукру, 5 ст. ложок смальцю, 1,5 ч. ложки розпушувача. 

Розтопити смалець і охолодити трохи. Змішати смалець зі збитим яйцем, поступово влити рідку суміш у просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке тісто, накрити харчовою плівкою, відправити в холодильник на 30 хв. Дістати тісто з холодильника, розкотити не дуже тонко, вирізати невеликими стаканчиком кола, у половині з них зробити посередині дірочки.  Викласти на деко, застелене пергаментом, випікати при температурі 180 ОС 10-15 хв. Охолодити, змастити повидлом печиво без дірочки, накрити печивом з дірочкою, верх посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook