Рататуй
Соус: 1-2 перчини, 1-2 стиглі помідори, 1 цибулина, сіль, олія, спеції (тимян, прованські трави, сіль, перець). Овочі: 1-2 молодих кабачка, 1-2 маленьких баклажани, 3-4 помідори (усіх овочів має бути приблизно однакова кількість). Заправка: 2-3 ст. ложки олії, 2 зубці часнику, зелень, сіль, перець.
Соус: подрібнену цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати дрібно порізаний перець, обсмажити 2-3 хв, додати дрібно порізані помідори, просмажити 5-7 хв, додати спеції, сіль до смаку, змолоти блендером, вилити у форму.
Овочі: усі порізати кружечками завтовшки 0,5-1 см. Баклажани посолити, залишити на 30 хв, відцідити гіркий сік. Скласти овочі на ребро, чергуючи, у форму (на соус). Полити рівномірно заправкою (усе подрібнити і змішати). Форму накрити фольгою і поставити у розігріту до 180 ОС духовку на 1 год.