Торт із маком і галяреткою
- Форма 29х33 см, об’єм склянки – 200 мл.
- Для одного коржа: 3 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка соди (погашеної оцтом), 1 скл. борошна, 0,5 ч. ложки куркуми, 2 ст. ложки сухого маку. Потрібно спекти таких три коржі.
- Крем: 0,5 л сметани, 1 скл. цукру, 1 п. вишневого желе.
Збити яйця з цукром в піну до розчинення. Потім додати сметану, соду погашену, сухий мак, куркуму і борошно. Перемішати. Форму застелити пергаментом і викласти тісто. Пекти (орієнтуватися на свою духовку), готовність перевірити зубочисткою. Я пекла при температурі 180 градусів, приблизно 7 хвилин.
Сметану збити з цукром. Розвести вишневе желе в неповній склянці гарячої води. Дати желе остигнути так, щоб трошки загусло. Коли галяретка остигне, додати її у сметану і ще раз збити на найменших обертах міксера, щоб не збилося масло. Виходить дуже смачний крем. І перемазати коржі.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також інші перевірені рецепти простих тортів
-
Торт “Кучерявий Андрійко” – простий, бюджетний і дуже смачний!
- Дуже простий торт “Ніжність” з ароматом капучино, горіхами і медовими коржами
Post Views: 43