Ідеальний рецепт заварного тіста для профітролів
70 г води, 50 г масла, ½ ч. ложки солі, 100 г борошна, 3 яйця. Із цієї кількості тіста вийшло 9 еклерів та 11 профітролів.
У воду додати масло та сіль, поставити на вогонь та довести до кипіння, додати все борошно та перемішати лопаткою або ложкою, заварювати на середньому вогні 1-2 хв. Охолодити хвилин 5 та додавати по 1 яйця, ретельно перемішуючи, краще це робити міксером з насадками для тіста, повинна вийти гладка консистенція, перекласти масу в кондитерський мішок та відсадити приблизно по 1 ст. ложці. Відправити в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин, зменшити вогонь до 180 та пекти ще 15 хв.
Солона начинка
200 г кисломолочного сиру, 1 ст. ложка майонезу, зубець часнику, сіль та перець за смаком, салямі, помідор.
Сир збити блендером з майонезом, часником та спеціями. Ковбасу та помідор порізати кружальцями, тоді навпіл. Профітролі розрізати навпіл, кожну половину змастити сиром, покласти півкільце помідора та ковбаси, з’єднати дві половини. Ще можна порізати кубиком ковбасу та помідор та перемішати з сиром і наповнити.
Солодка начинка
200 г сирної маси ванільної, 2 ст. ложки сметани.
Все ретельно перемішати та перебити блендером, перекласти в кондитерський мішок з насадкою конусоподібною. Зробити отвір внизу профітролів та наповнити.
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 38