Пляцок зі смородиновим варенням та згущенкою

В кого є смородина (варення, або морожена)? Витягайте, прийшов її зоряний час. Приблизно в цей період, коли роблю ревізію в морозилці, розумію, що маю ще смородини до наступного року. Але тепер у мене є на чудове рішення: пляцок зі смородиною і згущенкою. Бісквітні коржі, карамельний присмак вареної згущенки і смородинова кислинка: все геніальне і смачне - просто.

Пляцок зі смородиновим варенням та згущенкою

250 г масла, 1 ч. ложка розпушувача, 130 г цукру, 4 г ванільного цукру, дрібка солі, 4 яйця, 230 г борошна, 1 банка вареного згущеного молока, 300 г смородинового варення. 

Для глазурі: 70 г чорного шоколаду, 35 г масла. 

У миску вибити яйця, всипати цукор, ванільний цукор, сіль і збити міксером до пишної маси. Додати масло і збити ще 2 хв. Просіяти борошно і додати в нього розпушувач, перемішати. Далі висипати в яєчну суміш і перемішати міксером до однорідності.

Відрізати три шматочки пергаменту за розміром дека. На кожен шматочок покласти 1/3 тіста і акуратно розподілити його за допомогою ложки або лопатки. Намагатися зробити так, щоб пласт був максимально рівним. Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності приблизно 8 хвилин. Готовий гарячий корж поділити на 2 частини. Одну половину промазати вареним згущеним молоком і накрити другою половиною. Змастити її смородиновим варенням. Далі випікати наступний корж. Його також поділити на 2 частини і одну викласти зверху коржа з ​​варенням, потім змастити згущеним молоком і викласти ще один корж, зверху змастити його варенням. Те саме зробити з третім коржем, але останню верхню половинку не змащувати нічим. Готовий пляцок загорнути в папір, в якому він випікався, і залишити просочуватися на 1,5-2 години.
У просоченого тортика підрівняти краї і прибирати його в холодильник.

Приготувати глазур. У миску викласти шматочки шоколаду і вершкове масло. Розтопити його в мікрохвильовці. Спочатку трохи прогріти, потім трохи перемішати, потім знову нагріти і так до тих пір, поки маса не стане однорідною. Далі змастити нею готовий пляцок і поставити в холодильник до повного застигання. Коли глазур захолоне, нарізати порційними шматочками.

 

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook