Пляцок “Весільний”
Шоколадні коржі: 4 яйця, 200 г цукру, 100 г сметани, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 1 скл. борошна. Форма 24Х36 см.
Маково-горіховий корж: 3 яйця, 150 г цукру, 100 г сметани, 100 г сухого маку, 100 г посічених горіхів, 1 ч. ложка амонію, 1 скл. борошна.
Маса: 1 п. вишневого желе, 500 мл води, 1 п. зеленого желе, 600 г сметани, 1 скл. цукру, 1 п. (200 г) “Sernik na zimno” або будь-якої сиркової маси.
Шоколадні коржі. Збити яйця з цукром до пишної маси, додати сметану. какао, борошно. розпушувач. Випікати при 180 ОС 15-20 хв. Остиглий корж розрізати навпіл.
Маково-горіховий корж. Збити яйця з цукром до пухкої маси, додати сметану (у ній розчинити амоній), мак, горіхи, борошно. Випікати при 180 ОС 15-20 хв.
Маса. Кожне желе окремо розвести у 250 мл гарячої води, охолодити. Збити сметану з цукром, поділити навпіл. В одну частину додати червоне желе (злегка застигле), а в другу – зелене. У кожну частину додати по половині сиркової маси. Збити окремо червону і зелену масу по 3-4 хв.
Скласти пляцок: коричневий корж, червона маса, маковий корж, зелена маса, коричневий корж. Формувати торт краще у роз’ємній формі, щоб маса гарно застигла і не витекла. Прикрасити на бажання
Рецепт і фото Світлани Сороки