Пляцок “Спокуса”
Бісквітні коржі: 7 яєць, 300 г цукру, 10 ст. ложок олії, 10 ст. ложок води, 1 п. розпушувача, 1 ч. ложка амонію, 50 г какао, 150 г борошна.
Яйця збити з цукром до пишності і додати решту інгредієнтів. Випікати у деку при температурі 180 ОС до сухої зубочистки. (Я пекла один корж у деку 18Х36 см і розрізала на два. Можна пекти в одному великому деку від духовки і розрізати поздовж).
Пісочні коржі: 200 г маргарину, 450 г борошна, 2 жовтки, 1 п. розпушувача. Додатково: 300 г кураги, 300 г арахісу (брала сирий і сама обжарювала), 2 білки, 200 г цукру.
Маргарин перетерти з половиною борошна, додати жовтки і розпушувач, замісити м’яке тісто, підсипаючи борошно, і поділити на 4 частини. 2 білки збити з 200 г цукру до стійких піків і кожен корж змащувати білком і зверху посипати курагою і арахісом. Спекти 4 такі коржі протягом 10-15 хв.
КРЕМ 1: 300 г масла, 0,5 л вареного згущеного молока. Збити.
КРЕМ 2: 0,5 л сметани, 200 цукру, 1 п. ванільного цукру. Збити.
Зібрати пляцок: бісквітний корж, масляний крем, пісочний корж, сметанковий крем і так ще три коржі, крем масляний і бісквітний корж. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Руслани Грабарчук
Читайте також:
- “Снікерс” з арахісом і згущенкою – улюблений торт мого чоловіка і дітей
- Пляцок-медовик «Невістка» з чорносливом та коньяком