Пляцок “Смачний”
Форма 25Х35 см. Маковий корж: 8 білків, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 0,5 скл. маку, 0,5 ч. ложки розпушувача. Бісквіт: 8 жовтків, 2 яйця, 8 ст. ложок цукру, 8 ст. ложок борошна, 1 ч. ложка розпушувача. Для мусу: жовте і червоне желе, 0,5 л вершків (36%). А також: джем (смородиновий або малиновий).
Маковий корж. Білки збити з цукром. Акуратно перемішати з борошном, розпушувачем і маком. Налити у форму. Випікати 25 хв при температурі 180 ОС охолодити. Розрізати навпіл. Один корж змастити джемом, накрити другим.
Бісквіт. Збити жовтки і яйця з цукром на пухку масу. Змішати борошно і розпушувач. Вилити у форму, випікати 25 хв при 180 ОС Охолодити, розрізати навпіл.
Мус. Желе розчинити окремо в склянці окропу, охолодити. Збити вершки. Змішайте половину з охололим жовтим желе, другу – з червоним.
Зібрати пляцок: бісквіт, жовтий мус, маковий корж, рожевий мус, бісквіт.
Читайте також:
-
Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
-
Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!